Nyheter

Sammanhållning - bästa medlet mot stress!

Skynda, skynda! Så är vi igång igen. Hösten är här med förkylningar och det är trångt på tunnelbanan. Det skall levereras och chefen påminner om budgeten som skall hållas. Tsunami i inkorgen varje vecka för att inte tala om alla samtal, sms, tweeds och uppdateringar på sociala medier. Hur skall jag hinna med tänker många säkert.

I vårt jobb som rekryteringskonsulter är vi under ständigt press – vi jagar och jagas. Vi vill lyckas med våra uppdrag och samtidigt behålla en god relation till de personer vi har kontakt med. Så verktyg för att mota stressen är värdefulla.

Igår gjorde jag en liten övning tillsammans med några av mina kollegor. Den går ut på att ta en stund och reflektera över fyra frågeställningar:

Vilken känsla får du i kroppen när du får stress - mage, trygg, huvud, blir förkyld
Vilka symptom/vilket beteende visar sig - mycket fokuserad, glömsk, handlingsförlamad
Hur hanterar du stressen, hur tar du dig ur beteende? - tar en promenad, skrattar med kollegor
Hur skall du undvika/förebygga att du inte hamnar i eller reagerar på stress? - planera bättre, säga nej i tid, sätta realistiska mål

Vi kände alla igen oss i våra egna och varandras beteenden och kunde dela med oss av tips om hur vi hjälps åt att hantera stressen på bästa sättet. Och sedan har jag förstått att det som lägger grunden för att vi skall må bra och skratta är SAMMANHÅLLNING. Och den finns hos oss!

Hur gör ni på ert företag?