Nyheter

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Du har säkert hört det någon gång. Syftet kan vara att övertyga den som väntar, att det är ok att vänta lite till. Och i vissa lägen kan det stämma. Men – och det skall vara ett STORT MEN!!!!  Just nu i min bransch är det inte bra att vänta för länge – i alla fall inte om man har möjlighet att träffa eller man har träffat en bra person som man sannolikt vill anställa. (Alla vet att jag menar systemutvecklare, det är en efterfrågad och sönder-searchad grupp just nu). 

Så ett tips till alla ni chefer, kommande kollegor och andra inblandade. Fria upp i era kalendrar när en rekryteringsprocess pågår. På många företag sägs det att ”personalen är vår viktigaste tillgång”. Visa att ni menar det och håll farten uppe. Vi jobbar med rekrytering och har kontakt med kandidater dagligen. Vi får ofta höra från dem att det tar på tok för lång tid. Och vi som leverantörer känner en frustration när vi inte kan få leverera i tid, och värst av allt ev. förlora en kandidat som tar ett annat jobb där processen är snabbare.

Därmed inte sagt att man skall skippa kontroller och tid till eftertanke för bägge parter.

Vill du ha fler tips från oss kan du maila oss på rekrytering@bleiken.se – så skickar vi broschyren ”Tips för en lyckad rekrytering” till dig.